23.2.2015

Mekkovariaatio

Nyt seuraa pikapostaus.

Ompelin mekon. Tein sen samalla hyväksi havaitulla kaavalla, jolla tein myös postauksen Katse viime syksyyn kietaisumekon. Muutin vain hieman etukappaletta kuten kuvasta näkyy. Tähän mekkoon tuli empireleikkaus ja vain yläosa menee ristiin. Pääntien reunaan ei tullut muotokaitaletta, vaan huolittelin sen vinosuikaleella. Etuhelman yläosaan tuli yllätäen laskoksia.


Ommellessa mekkoa ompelukoneeni petti minut. Langan kiristys katosi. Tätä vähän pelkäsinkin, kun hankin koneen, jossa kaikki toimii sähköisillä säädöillä. Ompelin sitten mekon pidellen toisella kädellä ylälankaa sopivan kireällä ja toisella kädellä yritin ohjailla ompelusta. Onnistuihan se niinkin, mutta V-käyrä nousi aika jyrkästi. Tarvitsin mekon huomiseksi, joten se oli saatava valmiiksi, ja valmistuihan se. 

Ja sitäpaitsi, noihin koneisiin saa uppoamaan aika paljon aikaa, kun ne alkavat temppuilemaan.. Siksi aikatauluni kärsivät niin, että nyt en pysty useampaan kuvaan. Ehkä joskus tulevaisuudessa laitan useamman tai parempia kuvia, mutta nyt mennään tällä. 

Ompelukoneeni lähtee siis huoltoon, joten nähtäväksi jää, milloin pääsen jatkamaan keskeneräisiä projektejani ja aloittamaan uusia. Ehkä nyt keskityn vain leikkaamaan kankaita. Niin kone pääsee heti tositoimiin, kun palaa kotiin entistä ehompana.

Mukavaa viikkoa kaikille!


5 kommenttia:

 1. Tää on niin upea! Laskokset on vaan niin siistejä. Niitä tarvitaan lisää omaankin kaappiin.

  VastaaPoista
 2. Harmi tuo siun kone.. Kuin nykyajan sähköistetyt autot!? Mut mekko on tosi kaunis, onneks sait sen tehtyä valmiiks..

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana mekko! Toivottavasti ompelukone tulee pian kuntoon, on tosi ärsyttävää kun koneet ei toimi!

  VastaaPoista
 4. Kaunis mekko! Ja ideasi tehdä itse kaikki vaatteesi vuoden ajan on... kannustan, tämä inspiroi minuakin. Ja tyylisi kirjoittaa on hauska.

  VastaaPoista
 5. Voi miten kaunis mekko! Upea kerta kaikkiaan. <3 Ärsyttävää tuo koneen kanssa tappeleminen! Toivottavasti saat kuntoon.

  VastaaPoista