1.2.2015

Neulepaidasta sisustustyyny

Sunnuntain aamupäivä sujui kierrätyspuuhissa, kun tein kauan nurkissa pyörineestä puuvillaneuletakista koristetyynyn.

Neuletakki on kiertänyt kirppareita jo kauan, mutta kukaan ei ole halunnut ottaa sitä mukaansa varsin huokeasta hinnasta huolimatta. Hyvä niin, sillä nyt minä sain siitä oikein sievän tyynyn.

Täytyy mainita vielä, että ruudulinen viltti on rakkaan ja käsistään taitavan, jo edesmenneen mummini tekemä. Hän teki sen minulle kun olin aivan pikkutyttö ja se on jo lähes 30 vuotta vanha. Viltti on säilynyt kaapin kätköissä miltei koskemattomana näihin päiviin asti ja nyt se on minun aarteeni.
Paidan etukappaleista tuli tyynyni takakappale. Suljin aukon kolmella puunapilla. En vaivautunut tekemään napinläpiä, vaan kiinnitin napit simppelisti neulalla ja villalangalla. Langan päät solmin rusetille tyynyn sisään, joten ne saa helposti auki jos tarve vaatii. Halkio saa vaikka vähän irvistää, kun sisätyyny on kaunis lila, joka pilkottaa myös pitsineuloksen lävitse.


Tyynyn reunoihin ompelin hihoista leikkaamani suikaleet. Hihaa olkapäältä ranteeseen koristanut palmikkopari sopi hienosti kehystämään keskikohdan palmikko- ja pistineulosta.

Tästä lähdin liikkeelle. Purin ensin paidan atomeiksi, eli vetskari irti ja kaikki saumat sivusaumoja lukuunottamatta auki. Se oli ehkä turhaa, pelkkä vetskarin irrottaminen oisi riittänyt.
Paita oli n. 40 cm leveä ja kylkien sauma oli suora, joten se oli juuri passeli koristetyynyksi. Kainaloiden alapuolelta resoriin asti sain 25 cm korkean tasaisen palmikkoneulesuikaleen tyynyn keskikohdaksi. Vielä tarvittiin 15 cm korkeutta, jotta tyynystä tulisi 40 x 40 cm kokoinen. Käytin tässä hyväkseni hihoja ja niiden koristepalmikoita. Leikkasin molemmista hihoista n. 17 cm x 45 cm suikaleet niin, että palmikko jäi suikaleen keskelle. 

Ompelin ensin hihasuikaleet päädyistä kaksikerroin oikeat puolet vastakkain pussiksi. Sitten ompelin etukappaleet n. 2 cm päälleekkäin ylä- ja alareunasta, siis siitä kohtaa missä ennen oli vetoketju. Viimeiseksi ompelin hiha- ja keskikappaleet yhteen ja voilá - tyyny oli valmis. Noin jotakuinkin sinnepäin selitettynä.

Edit 1.2.2015 klo 16.43:
Vielä yksi kuva tyynystä vähän suorempaa edestä.

6 kommenttia:

 1. Tämähän on aivan ihana! Huippu idea!

  VastaaPoista
 2. Ihana tyyny ja ihana blogi! :) Jään seuraamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja lämpimästi tervetuloa seuraamaan blogia :)

   Poista
 3. Todella kaunis tyyny! Tulen toistekin vierailemaan blogissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina, tervetuloa uudelleen :) Blogia voi seurata Bloggerin lisäksi Facebookissa, Blogilistalla, Bloglovinissa, sähköpostisyötteellä ja nyt myös Pinterestissä!

   Poista