10.2.2015

Slipoverista hameeksi

Palasin kierrätyksen pariin, kun kirppareita tuloksetta kiertänyt slipoveri sai uuden elämän hameena. Hame oli hetkessä valmis ja on jo testattu ja hyväksi todettu - ehkä yksi uusista lempivaatteistani. Keväinen piristyskukkakimppu pääsi poseeraamaan myös tämän hamosen kanssa.


Hetken neuletta pyöriteltyäni päädyin siihen, että noin kaunis kuvioneule palvelisi hienosti hameena. Inspistä sain muun muassa Pinterestistä, jonne väkersin viikonlopun aikaan oman Villaa ja vikatikkejä-tilin. Jatkossa aion pinnailla sinne minua inspiroivia kuvia ja asioita. Tämän neulehameen esikuvana toimi tämä pinnaus.

Ja tältä taas näytti alkuperäinen slipoveri. Ihan kiva noinkin, mutta kokoa XS ja aavistuksen liian pieni minulle. Lisäksi pääntie on oudon muotoinen, ja vaikka olenkin suuri kukkien ystävä, nuo kukkaset ovat melkoisen hirveät.Niinpä paloittelin slipoverin. Ensin purin kädenteiden resorit ompeleista irti. Se oli helppoa, kun resori oli ommeltu ketjutikillä. Sitten leikkasin kainaloiden alta poikki.
Huolittelin neuleen reunan siksakilla. En käyttänyt saumuria, jotta reuna ei olisi venynyt ja lähtenyt kiemurtelemaan. 

Ompelin kädenteistä irroittamani resorit helmaksi. Resori oli Y:n mallinen ja yläreunoihin jäi purkamisen jäljiltä päättelemätön silmukkarivistö. Ompelin resorin kiinni hameen helmaan silmukkarivistöä pitkin. Aloitin ensin nurjalta puolelta (vasemmanpuoleinen kuva), sitten tuli yllättäen oikean puolen vuoro (oikeanpuoleinen kuva). Venytin oikealla puolella resoria sen verran, että se ylsi nurjan puolen ompeleen päälle.Näin helmasta tuli siisti. Se pysyy hyvin aloillaan eikä rullaannu.
Vyötärölle ompelin vain ohuehkon kuminauhan siksak-ompeleella. Leveä resori oli sen verran tukeva, ettei se tarvinnut muuta. Siksakia käytin siksi, ettei kuminauha pääsisi kaksikerroin.
Ainakin Porvoossa oli tänään ihana aurinkoista, ihan kuin kevään ensimmäinenpäivä olisi koittanut jo helmikuussa. Sen kunniaksi vielä fiilistellään vähän näitä mun kukkia. Kevät on tulossa, jei!

4 kommenttia:

 1. Todella tyylikäs neulehame!

  VastaaPoista
 2. Kiva hame! Täytyykin kaivella omat vanhat ja pitämättömät slipoverit uusiokäyttöön ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Tähän sopii tietysti kaikki neuleet, hihoilla tai ilman :)

   Poista