13.1.2015

Mekko, joka valmistui liian myöhään

Nyt kun odottelemme malttamattomina jakun ja hameen valmistumista, on sopiva hetki palata vielä toviksi menneeseen. Tämän mekon oli tarkoitus valmistua uuden vuoden juhliin – tuossa kuosissa olisin räiskynyt kilpaa illan ilotulitusten kanssa ja ottanut vuoden 2015 vastaan teeman mukaisesti omin käsin tehty vaate päälläni.Tartuin toimeen kuitenkin aavistuksen liian myöhään. Tarkemmin sanottuna pari tuntia ennen kuin oli lähdettävä kohti juhlapaikkaa. Ei siis ihme, ettei mekko ehtinyt juhlintaan mukaan. Mutta ei huolta - luulen, että tälle löytyy käyttöä toistekin.

Kangas löytyi omista varastoistani – taas yksi heräteostos Eurokankaan palaosastolta.  Kyllä vain, varastoni ovat käyneet massiivisiksi. Kangaspalassa oli kaksi näyttävää kuosikertaa vierekkäin. Materiaali oli miellyttävää, mutta en tiedä mitä. Viskoosia, sanoisin. Palaan materiaalin tunnistamiseen vielä tulevissa postauksissa.
Kaava oli Burdan numerosta 4 / 2014 (tämä nimenomainen numero on täynnä mielettömiä malleja). Sovelsin mallia hieman: jätin olkapäät rypyttämättä ja kaavan viiden smokkirypytyslinjan sijaan minun mekossani on vain yksi linja. Se on piilossa tuolla mustan vyön alla. Versioni on myös Burdan mallia lyhyempi, sillä se on tietenkin skaalattu minun pituudelleni (tai lyhyydelleni) sopivaksi - en aivan yllä noiden mallineitosten korkeudelle.

Kangaspalanen riitti juuri sopivasti mekkoon, kun pihistelin leikkuusuunnitelmaa tehdessä oikein viimeisen päälle. Etukappaleen muotokaitale ei meinannut irrota mistään kulmasta, ja päädyin kokoamaan sen kahdesta osasta. Toimiva ratkaisu, jos kangasta on niukasti, sillä sehän ei päälle päin näy. Leikkuujätettäkin kertyi minimaalisen vähän - ekopisteet kotiin siitä.


Burda Style 4 / 2014 sivu 28
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/13461187/?claim=bzw3jvx36sg">Follow my blog with Bloglovin</a>

2 kommenttia:

  1. Ihana mekko, kangaskin niin persoonallinen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista ensimmäinen kommentoijani!

      Poista